A welcoming new Reception Coffee Bar

Our brief for the redesign was to take the existing reception area of NFU Mutual’s Head Offices, and turn it into an inviting and relaxed space, to help welcome staff and guests into the building.

We started by taking the entrance as a completely blank sheet; stripping back the oversized reception desk and opening up the space to help draw people from the main doors, into the building and through the area. We agreed an additional coffee bar would have multi benefits for the on site team, providing an additional break out space, located centrally within the building, and helping to form a welcoming seating area for visitors and guests.

This also allowed for the Reception area, which previously was too big and inconvenient for the security team, to move forward, right into the door way. Creating a designated podium style area to sign in, further promoting a welcoming feel when arriving.

 

We utilised soft greys, clean lines and an unfussy aesthetic to help enhance the grand bones of the building. The iconic NFU Mutual signage has been used centre stage, and provided the basis of our colour palette, of greys, black and yellow. As the area has lots of warmer wooden tones, we limited additional timber accents, and instead focused on a clean, tight material palette.

The new reception podium has illuminated NFU Mutual signage, bespoke shelving heights for the team to work sitting or standing, and DDA approved sign in station. With the coffee bar providing amble storage, coffee and sandwich prep areas, integrated chilled display and soft seating adding a splash of colour.

This was a complete turnkey project, forming the Phase 1 of a three phased fit out within the building. Completed over 2 weeks, within budget, and fully project managed by D3 Design.

Wanna get in touch? Let's talk

Project Details

  • December 2023
  • Two week fit out
  • Full Turnkey project

Before and After

BEFORE
AFTER